OM-X® ekstrakts ir kaskādes fermentācijas rezultāts
Unikālais OM-X® ekstrakts tiek ražots dabiskās fermentācijas ceļā – sezonāli savākti dažādi augi tiek raudzēti kopā ar probiotiskām kultūrām.
Raudzēšanas process atkārto cilvēka gremošanas sistēmas dabiskos procesus: apstrādājot un sagremojot šķiedrmateriālus no augiem, probiotiskās baktērijas ražo dažādus komponentus (postbiotiskos metabolītus): īsās ķēdes taukskābes, organiskās un aminoskābes, polifenoli utt.
Sastāvs
Raudzēta augu ekstrakta OM-X® sastāvā ir 15 dažādi augi, kas dabiski audzēti Japānas dabā un ir bagāti ar mikroelementiem, minerālvielām un vērtīgām uzturvielām:
- DĀRZEŅI — spināti un tumšie kāposti
- AUGĻI UN OGAS — plūmes, vīģes, sarkanās plūmes, mandarīni, brūklenes, godži ogas
- JŪRAS AĻĢES un ALĢĒS — Hidžiki, Laminaria, Undaria
- SĒNES – šitaki un maitake sēnes, Brazīlijas agariks
Sastāvdaļu pārpilnība un daudzveidība nodrošina, ka tiek nodrošināta dažādiem baktēriju celmiem piemērota pārtika.
Raudzēšana un nogatavināšana
Japāņu dabā dabiski augošie augi tiek savākti un ievietoti īpašos konteineros visu gadu. Vienu gadu tos slāņo un nepārtraukti maisa, līdz pamazām pārvēršas par cietu biezu masu.
Lactobacillus, Bifidobacterium un S. Thermophilus dzimtas probiotiskās kultūras tiek pievienotas, lai paātrinātu fermentāciju. Masu tālāk nogatavina anaerobos apstākļos vēl 2 vai 4 gadus.
Šī tradicionālā japāņu ražošanas metode ne tikai saglabā dzīvās probiotiskās kultūras un vērtīgās uzturvielas no augu izcelsmes sastāvdaļām, bet arī sniedz produktam unikālas priekšrocības:
- Ilgstoša fermentācija dabiskā temperatūrā nodrošina spēcīgāko baktēriju izdzīvošanu.
- Produkta dabiska novecošanās, t.i. katrai sezonai raksturīgā temperatūrā garantē baktēriju izturību pret temperatūras svārstībām, kas nodrošina produktu ilgu glabāšanas laiku.
- 5 gadu fermentācija un nogatavināšana maina augu sastāvdaļu īpašības, kas nodrošina labu produkta panesību.
Visā fermentācijas periodā tiek nepārtraukti uzraudzīta probiotisko baktēriju augšana un aktivitāte, kā arī tiek pārbaudīts uzturvielu un skābuma (pH) līmenis. Pēc fermentācijas masa tiek nosūtīta iekapsulēšanai vienā no Japānas lielākajām rūpnīcām FUJI CAPSULE, kas atrodas Fudži kalna pakājē.
Roku darbs — no sākuma līdz beigām
Neskatoties uz to, ka Japāna ir slavena visā pasaulē ar savu ārkārtīgi augsto tehnoloģisko līmeni, Dr.OHHIRA® produktu ražošanā tiek izmantots daudz roku darba. Pēc pašu ražotāju domām, neviens robots nevar būt tik vērīgs, uzmanīgs un rūpīgs kā cilvēka acis un rokas.
Kapsulu un tulznu kvalitāti pārbauda FUJI CAPSULE darbinieki, kuri aizņemtības dēļ strādā četrās maiņās; arī lapiņas ar kapsulām tiek ieliktas kastēs ar rokām.
Kvalitātes kontrole
Dr.OHHIRA® produkti tiek ražoti saskaņā ar starptautiskajiem labas ražošanas prakses (GGP) standartiem.
Galaprodukta kvalitātes kontroli veic Japānas valdības pakļautībā esošā Japānas pārtikas pētniecības laboratorija.
Importējot Dr.OHHIRA® produktus Lietuvā ą, katram sūtījumam tiek veiktas obligātās laboratoriskās pārbaudes, tiek pārbaudīts radiācijas piesārņojums un katrai ievestajai produktu partijai tiek izsniegti sertifikāti, kas apliecina produkta drošību.