0655cbfd2384e9afb37c4b741cac85bc.jpg

RĪGA

Estētiskās medicīnas klīnika "PANACEA®"Ūdens iela 12 – 77, 5. Stāvs, +371 67 69 69 49, panaceapro.lv

„BioBank Co.Ltd.” kompānijas dibinātājs — slavenais Japānas zinātnieks, mikrobiologs Dr. Īčirohs Ohhira (Iichiroh Ohhira) — lielāko daļu savas dzīves veltīja pienskābes baktēriju pētījumiem un to saturošu produktu radīšanai. 

Priekšvēsture

Apbalvojumu ieguvušais mikrobiologs Dr. Īčirohs Ohhira un Dr.Ohhira® produktu formulu radītājs piedzima 1936. gadā Osakā, Japānā. Viņš mācījās Okajamas Universitātē. Pirmais zinātniskais grāds viņam tika piešķirts Lauksaimniecības Institūtā. Pabeidzot universitāti, Dr. Ohhira strādāja par ainavu arhitektu un šajā darbā pirmo reizi saskārās ar pienskābes baktērijām.

Agrīnajā ainavu arhitekta karjeras posmā Dr. Ohhira bija norīkots strādāt lielā projektā Malaizijā. Kādas oficiālas pieņemšanas laikā Malaizijas Iekšlietu ministrs pacienāja Dr. Ohhiru ar stipru vietējās izcelsmes alkoholisko dzērienu. Pēc pieņemšanas Dr. Ohhiram pasliktinājās pašsajūta, un vietējais jauneklis, gribēdams atvieglot nepatīkamos viesa gremošanas sistēmas traucējumu simptomus, piedāvāja viņam sulai līdzīgu „maģisko eliksīru”, kas „mīklainā veidā un ātri” atviegloja izjusto diskomfortu un rosināja profesionālo ziņkāri. Dr. Ohhira vēlējās noskaidrot, no kā tas ir pagatavots.

Kā zinātnieks amatieris izpētījis Malaizijā gatavoto preparātu, Dr. Ohhira nolēma iegaumēt tā noslēpumus un izpētīt tā cilvēka organismam sniegto lietderību. Viņš atgriezās Okajamas Universitātē, lai iegūtu zinātnisko grādu mikrobioloģijas jomā. Studiju laikā un pēc to beigšanas Dr. Ohhira turpināja pētīt „maģisko eliksīru”. Zinātnieks konstatēja, ka dzēriens bija pagatavots no fermentētiem pārtikas produktiem; tajā bija dažādas pienskābes baktēriju sugas. Izpētot daudzus Dienvidaustrumāzijas fermentētos pārtikas produktus, Dr. Ohhira konstatēja, ka to visu sastāvā bija dažādi mikroorganismi. Viņš arī noskaidroja, ka pienskābes baktēriju darbības pamatā ir daudzu gadu garumā dabiskā temperatūrā norisošā fermentācija; šajā procesā stiprās baktērijas kļūst vēl stiprākas, bet vājās baktērijas aiziet bojā.

Pēc vairāk nekā desmit gadus ilgušiem zinātniskiem pētījumiem Dr. Ohhira ar Okajamas Universitātes zinātnisko pētnieku grupu nonāca pie slēdziena, ka viņi ir izpratuši pienskābes baktēriju noslēpumus un ir gatavi sākt izstrādāt jauna produkta formulu, izmantojot izpētītā „maģiskā eliksīra” sastāvdaļas, lai sniegtu iespēju cilvēkiem izmantot tā īpašo iedarbību, ko pirms daudziem gadiem pārbaudīja pats Dr. Ohhira. Tas bija neliels ievads tam, ko šodien pasaulē pazīst kā „Dr.Ohhira® OM-X (Ohhira's Mountain Extract)” probiotiķus.

Lai iegūtu vēl vairāk zināšanu, Dr. Ohhira veica papildu pētījumus, kas saistīti ar pienskābes baktērijām. Viņam ir arī piešķirts Japānas Adzabu Universitātes veterinārmedicīnas zinātņu doktora grāds.

Dr. Ohhira ir vairāk nekā 20 zinātnisko rakstu par pienskābes baktērijām autors vai līdzautors. Galvenās viņa zinātnisko pētījumu jomas ir:

- nealerģisku pārtikas produktu, kuros tiek izmantotas pienskābes baktērijas un citi lietderīgi mikroorganismi, zinātniskie pētījumi un izstrāde;

- ekoloģiskas zemkopības un ķīmiskas vielas nesaturošu augļu audzēšanas veicināšana, arī pastāvīgu ar audzēšanu saistīto problēmu prevencija, izmantojot pienskābes baktērijas un citus lietderīgus mikroorganismus;

- Golfa laukumu, kuros netiek izmantotas ķīmiskas vielas, zinātniskā izpēte saistībā ar pienskābes baktēriju un citu lietderīgu mikroorganismu labvēlīgo ietekmi.

Dr. Ohhira ir godājams Ņujorkas Zinātņu akadēmijas, Japānas Bakterioloģijas biedrības, Japānas Veselīgas pārtikas un uztura asociācijas, Japānas Dzērienu ražotāju biedrības, Japānas Pārtikas zinātņu un tehnoloģiju biedrības, Japānas Pārtikas mikrobioloģijas biedrības, Japānas Bioloģijas zinātņu, biotehnoloģijas un agroķīmijas biedrības, Japānas Piensaimniecības zinātņu asociācijas, Japānas Augsnes zinātņu un augu barības vielu biedrības, Japānas Pienskābes baktēriju biedrības, Japānas Veterinārijas zinātņu biedrības, Japānas Virusoloģijas biedrības un Pretbakteriālo un pretsēnīšu preparātu biedrības loceklis.

Līdz pat pēkšņai nāvei 2016. gada 1. martā viņš lasīja lekcijas Japānas, Korejas un Malaizijas universitātēs, konsultēja dažādas Ķīnas valsts institūcijas. 2004. gadā zinātnieks tika apbalvots ar prestižo „Gusi” apbalvojumu.

Šodien Dr. Ohhira zinātnisko darbību un jaunu produktu izstrādi kompānijā turpina viņa pēctecis — mikrobioloģijas zinātņu doktors Muneaki Takahata (Muneaki Takahata).

 

dr ohhira dr takahata

KOMPĀNIJA „BIOBANK CO.LTD.”

Kompānija „BioBank” dibināta 1974. gadā Japānā, Okajamas prefektūrā, Honsju salā. „Biobank Co.Ltd.” specializējas veselības, skaistumkopšanas un lauksaimniecības produktu izstrādē un izgatavošanā, izmantojot probiotiķu kultūras.

Kompānijas pamatuzdevums  izstrādāt produktus, kas nodrošina labu veselību un ilgmūžību.

biobank office

Kompānijas „BioBank Ltd.Co.” ražotie produkti šodien tiek pārdoti Japānā, ASV, Kanādā, Jaunzēlandē, Malaizijā, Singapūrā, Filipīnās, Honkongā, Baltijas un Skandināvijas valstīs, Krievijā Taizemē, Dienvidkorejā, Taivānā, Francijā.

Dažādās valstīs atšķiras produktu preču zīmoli un iepakojumi.

 

VIRTUĀLA EKSKURSIJA PA „BIOBANK” RAŽOŠANAS NODAĻU

biobank factory