Šķiedrvielas
Šķiedrvielas ir cieši saistītas ar labvēlīgiem apstākļiem, lai vairotu labās baktērijas zarnās, tāpēc to ieguvumi ir neapstrīdami. Ja vēlaties savam ķermenim sniegt šķiedrvielas, Dr. Ohhira produktos atradīsiet kvalitatīvu raudzētu ekstraktu, kura priekšrocības noteikti ir vērts izmēģināt!
Ko šķiedrvielas dod mūsu organismam?
Šīs vielas ir īpaši svarīgas labajām baktērijām - pirmkārt, labās baktērijas barojas no šķiedrvielām, otrkārt, tās rada labvēlīgu vidi labajām baktērijām, lai tās varētu vairoties un dzīvot zarnās. Tāpēc šķiedrvielas ir ārkārtīgi svarīgas zarnu un gremošanas sistēmas netraucētai darbībai.
Tomēr to priekšrocību klāsts ir daudz plašāks. Ir pierādīts, ka šķiedrvielas var būt lielisks līdzeklis sirds un asinsvadu slimību riska mazināšanai, 2. tipa cukura diabēta riska mazināšanai, kā arī ātrākas vielmaiņas stimulēšanai. Šķiedrvielu priekšrocības tiek uzsvērtas arī svara kontroles kontekstā.
Jā, arī tad, ja jūs ciešat no tādām problēmām kā aizcietējumiem, šķiedrvielu maisījums var būt ļoti labs problēmas risinājums.
Runā, ka šo vielu trūkums organismā var izraisīt noteiktus veselības traucējumus. Nepietiekama šķiedrvielu uzņemšana var palielināt sirds un asinsvadu slimību, 2. tipa diabēta un pat resnās zarnas vēža risku.
Kas ir šķiedrvielas – viss par tām!
Šķiedrvielas – kas tās ir? Augu izcelsmes produktos atrodamos ogļhidrātus sauc par šķiedrvielām. Tās nesadala cilvēka gremošanas enzīmi, bet tās sadala, pārstrādā un sagremo resnās zarnas mikrobioms. Reizēm šķiedrvielas sauc arī par uztura šķiedrām vai šķiedru materiāliem.
Šķiedrvielas var iedalīt divās grupās:
· šķīst ūdenī, piemēram: pektīni, inulīns, guāra sveķi u.c.;
· nešķīst ūdenī, piemēram: lignīns, celuloze vai citi.
Kuros pārtikas produktos ir visvairāk šķiedrvielu?
Šķiedrvielas pārtikā – kāda ir labākā izvēle? Tāpat kā citas organismam vērtīgas vielas, arī šķiedrvielas vislabāk iegūt no pārtikas. Ar šķiedrvielām bagāti produkti ir rieksti, sēklas, augļi, ogas, auzas, kviešu klijas un lielākā daļa dārzeņu. Pilngraudu maizes produkti un pākšaugu produkti ir lieliski šķiedrvielu avoti. Ir vērts atzīmēt, ka tikai augu izcelsmes produktos ir šķiedras! Tiesa, ja izvēlaties no iepriekšminētā, arī jāzina, ka labāk priekšroku dot dārzeņiem, riekstiem, sēklām un tamlīdzīgiem produktiem un retāk izvēlēties augļus, kas bez šķiedrvielām satur arī daudz cukura.
Faqs
Šķiedrvielas ir augu izcelsmes ogļhidrāti, t.i. uzturvielu labajām zarnu baktērijām, kas palīdz tām ātrāk nosēsties zarnās un rada labus apstākļus to barošanai.
Šķiedrvielas baro, stiprina un audzina atsevišķai zarnu mikrobiotai piederošās baktērijas un rada tām labvēlīgu vidi zarnās.
Šķiedrvielas ir nepieciešamas, lai labajām zarnu baktērijām būtu barības vielas un tās varētu kolonizēties un vairoties zarnās.
Sievietēm ieteicams patērēt aptuveni 25 g šķiedrvielu dienā, bet vīriešiem - aptuveni 38 g.